Καλωσορίσατε!!!!
Είμαι η Κατερίνα Σπιτάλα, Αισθητικός-Μακιγιέζ, Πτυχιούχος των Τ.Ε.Ι και ιδιοκτήτρια του Ατελιέ Ομορφιάς, ενός πρωτότυπου Ινστιτούτου Αισθητικής στην Αλεξανδρούπολη. Στο Ατελιέ Oμορφιάς σας βλέπουμε ως ολότητα, με αγάπη και σεβασμό. Κάθε στιγμή που αγγίζουμε το πρόσωπο ή το σώμα σας αναγεννάμε και ομορφαίνουμε την ψυχή σας! Εμπιστευθείτε μας για να αναδείξουμε την ομορφιά σας .
VMenu
-
►
2025
(8)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
►
2024
(54)
- ► Δεκεμβρίου (20)
-
►
2023
(10)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
▼
2022
(34)
- ► Δεκεμβρίου (6)
-
▼
Φεβρουαρίου
(14)
- Το μυστικό της γονιμότητας!
- Πιτάκια με τσουκνίδα! Συνταγή.
- Γλυκοπατάτες & Βίγκαν μαγιονέζα!
- Δερμοαπόξεση με Διαμάντι & Βαθύς Καθαρισμός
- Ενδοδερμική Αναρρόφηση Προσώπου + Φωτοθεραπεία LED
- Μεσοθεραπεία TRI - ACTIVE
- Μαδεροθεραπεία κατά του τοπικού στην Κοιλιά
- Ετοιμάσου για την Άνοιξη με Microdermabration!
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΜΑΝΤΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!
- Τι είναι η Μαδεροθεραπεία;
- Red Velvet Sorbet Gloss
- Ενεργειακούς Λιθους!
- Τι κερδίζετε με την Maderotherapy;
- ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
-
►
2019
(2)
- ► Φεβρουαρίου (2)
-
►
2018
(17)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2017
(11)
- ► Φεβρουαρίου (7)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2016
(25)
- ► Δεκεμβρίου (13)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2015
(53)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
- ► Φεβρουαρίου (21)
- ► Ιανουαρίου (2)
Προσφορές!
3 Μεσοθεραπείες TRI-ACTIVE + 3 Οξέα Φρούτων Μόνο 150 ευρώ συν Δώρο Μάσκα Φωτοθεραπείας LED για γρήγορη αποθεραπεία!
Από το Blogger.
Τηλ. επικοινωνίας: 25510-35305, 6977274327
Σωκράτη Οικονόμου 9
1ος όροφος
Αλεξανδρούπολη
Εmail: atelier.omorfias@yahoo.gr
Facebook: Ατελιέ Ομορφιάς Αισθητική Κατερίνα Σπιτάλα
Σωκράτη Οικονόμου 9
1ος όροφος
Αλεξανδρούπολη
Εmail: atelier.omorfias@yahoo.gr
Facebook: Ατελιέ Ομορφιάς Αισθητική Κατερίνα Σπιτάλα
Follow me on Facebook!
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022
Ομολογώ πως στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτική στο να μαζέψουμε τσουκνίδες. Παρόλο αυτά, για χάρη του αγαπημένου μου δέχτηκα. Ο ίδιος ως Ρουμάνος είναι ''εξοικειωμένος'' μαζί τους γιατί στην χώρα τους έχουν παράδοση. Συνηθίζουν να τις τρώνε ως σαλάτα (όπως εμείς τα άγρια χόρτα) ως φαγητό και ως σούπα!
Ωραία τις μαζέψαμε...και τώρα;
Στην Ελλάδα δεν τις ΄΄γνωρίζουμε΄΄ και τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο και τις μαζέψουμε για το γνωστό λόγο πως τσιμπάνε! Έτσι θέλει διπλό γάντι και αρκετή προσοχή.
Όλοι μας έχουμε μία τραυματική εμπειρία ως παιδιά με την έντονη φαγούρα και ενόχληση που μας ΄΄χαλούσε΄΄ το παιχνίδι.
Πρώτα από όλα λίγα λόγια για τις ευεργετικές της ιδιότητες :
- Είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο, συμβάλλοντας στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς
- Eχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, που επίσης περιέχει, γι’ αυτό και συστήνεται σε περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας.
- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα.
- Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, γι' αυτό καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση του οργανισμού.
- Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιρρευματική δράση. Καταπραΰνει τις φλεγμονές και πολεμά τα μικρόβια.
- Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος.
Η συνταγή για τα πιτάκια :
- 400 γρ αλεύρι (έβαλα άσπρο ντίγκελ)
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 250 γρ χλιαρό νερό
Για την γέμιση :
- Ζεματίζω την τσουκνίδα εφόσον την έχω καθαρίσει πρώτα με αρκετό νερό και έχω κρατήσει μόνο τα φύλλα της μαζί με τα πολύ τρυφερά κοτσανάκια της.
- Την στραγγίζω πολύ καλά.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω κρεμμύδι ξερό και φρέσκο. Εγώ είχα και έβαλα και λίγο πράσο. Στην συνέχεια ρίχνω και την τσουκνίδα και τα ανακατεύω όλα μαζί.
- Βάζεις άνηθο, αλάτι, πιπέρι και φέτα (αν θέλεις) και έτοιμη η γέμισή μας! Εφόσον έχω ξεκουράσει την ζύμη μου για λίγη ώρα, ανοίγω τα πιτάκια μου, βάζω την γέμιση, τα τηγανίζω (με τον ίδιο τρόπο όπως κάνεις κρέπες) σε αντικολλητικό τηγάνι και Καλή μας Όρεξη!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείτε να μου ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.