Καλωσορίσατε!!!!


Είμαι η Κατερίνα Σπιτάλα, Αισθητικός-Μακιγιέζ, Πτυχιούχος των Τ.Ε.Ι και ιδιοκτήτρια του Ατελιέ Ομορφιάς, ενός πρωτότυπου Ινστιτούτου Αισθητικής στην Αλεξανδρούπολη. Στο Ατελιέ Oμορφιάς σας βλέπουμε ως ολότητα, με αγάπη και σεβασμό. Κάθε στιγμή που αγγίζουμε το πρόσωπο ή το σώμα σας αναγεννάμε και ομορφαίνουμε την ψυχή σας! Εμπιστευθείτε μας για να αναδείξουμε την ομορφιά σας .

VMenu

Προσφορές!

3 Μεσοθεραπείες TRI-ACTIVE + 3 Οξέα Φρούτων Μόνο 150 ευρώ συν Δώρο Μάσκα Φωτοθεραπείας LED για γρήγορη αποθεραπεία!
Από το Blogger.
Τηλ. επικοινωνίας: 25510-35305, 6977274327
Σωκράτη Οικονόμου 9
1ος όροφος
Αλεξανδρούπολη
Εmail: atelier.omorfias@yahoo.gr
Facebook: Ατελιέ Ομορφιάς Αισθητική Κατερίνα Σπιτάλα
Follow me on Facebook!
Αναζωογόνηση προσώπου
Αισθητική προσώπου
Healing
Massage
Reflexologia
Thai Foot Massage
Λιποδιάλυση
Αποτρίχωση
Μακιγιάζ
Νυφικό Μακιγιάζ
Meditation
Κοσμήματα πέτρας
Relax
Created with Artisteer
Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
Χθες το βράδυ έλαβα ένα γραπτό σας μήνυμα που με ρωτήσατε: Πώς μπορώ να επιλέγω καλό καρπούζι…;
Καλή ερώτηση! Ομολογώ πως και εγώ η ίδια δεν φημίζομαι για τις επιλογές μου στα καρπούζια. Κάθε φορά που είναι να επιλέξω ένα, βάζω και ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό μου! Παρακάτω σας γράφω κάποιες χρήσιμες συμβουλές.
  1.  Εξετάστε το καρπούζι και προσπαθήστε να εντοπίσετε μια κίτρινη λωρίδα ή κηλίδα πάνω στην επιφάνειά του. Αυτή η κίτρινη λωρίδα φυσιολογικά πρέπει να υπάρχει και δημιουργείται γιατί το καρπούζι ακουμπούσε στο έδαφος κατά την ωρίμανσή του. Πρόκειται για ένα σημάδι πως το καρπούζι δεν αποκόπηκε πρόωρα από το φυτό.  Όσο πιο κίτρινη είναι η λωρίδα τόσο καλύτερα για την ποιότητα του καρπουζιού! Σε  καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι άσπρη ή πράσινη γιατί σημαίνει πως το έχουν κόψει πρόωρα και δεν πρόλαβε να ωριμάσει. Επίσης θα πρέπει να ξέρετε πως τα καρπούζια δεν ωριμάζουν καθόλου αφού κοπούν!
  2. Χτυπάμε ελαφρά το καρπούζι περίπου στη μέση. Θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο και όχι έναν σύντομο και συμπαγή ήχο κάτι που θα σήμαινε πως  το καρπούζι είναι άγουρο ή έχει χτυπηθεί ή έχουν περάσει πολλές μέρες από την κοπή του. Ο ήχος που θα κάνει θα πρέπει να είναι βαθύς-μπάσος Επίσης, βάζουμε το ένα χέρι στη μία πλευρά του καρπουζιού περίπου στο μέσο και το χτυπάμε με το άλλο. Θα πρέπει να το αισθανθούμε να τρέμει. Αν δεν δονείται και μοιάζει συμπαγές, μάλλον δεν είναι ώριμο!
  3. Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα καθώς και να  έχει χάσει τη γυαλάδα του.
  4. Τα ώριμα καρπούζια έχουν το περισσότερο νερό.  Αποτελούνται από 92% νερό άρα θα πρέπει να είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους και πιο ζουμερά. Έτσι το ιδανικό καρπούζι θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.
  5.  Το χρώμα του θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και το σχήμα συμμετρικό καθώς και να  έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού του.  
  6.  Να μην είναι σκισμένο και να μην έχει εμφανή χτυπήματα από τη μετακίνησή του. Μερικές γρατσουνιές δε βλάπτουν.
  7. Τέλος, επιλέγουμε καρπούζι όπου το κοτσάνι του είναι χρώματος πράσινο σαν αυτό ενός φρέσκου αγγουριού και όχι ξεραμένο που σημαίνει ότι έχει κοπεί πριν μέρες. 
Καλή επιτυχία Soul Mates!!!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μου ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.